12:00

Långemåla IF

Referat: BB 2001 - Långemåla IF

Årerts största förlust

Det ser ut som om det är LIF som kommer stå för seriens största förlust för året. I samma omgång vann även Mönsterås med 8-0, men vi släppte idag in ytterigare ett mål.

Det var på förhand ganska klara förutsättningar. Vi saknade några spelare och vi skulle spela årets sista bortamatch. LIF har inget placeringsmässigt att spela för och vi riskerar inte att åka ur serien. Hemmalaget har en serieseger att spela för och samtidigt ett bättre lag.
LIF med dålig träningsstatistik under året gör att vi inte hänger med lag som spelar enkelt och som gärna lägger många bollar över och förbi backlinjen.
Vi gjorde en hyffsad första halvlek. Det var visserligen en kavalkad av missade målchanser för BB som istället fick målen till skänks från oss.
Tobbe i målet gjorde många fina räddningar och var snabbt ute när anfallare fick bollen i straffområdet. På returen (som såklart studsade till hemmalaget, ett lag i medvind får ju dessa extra chanser), tar bollen både vår back och målvakt och letade sig in.
Andra målet är en ren bjudning när Henke och Tobbe missuppfattar varandra. Tredje målet är en offsideställning som går totalt fel.
Tills dess hängde vi ändå med hyffsat bra även om det var många byten.

Andra halvlek steppade hemmalaget upp sitt målsinne och kunde göra mål på i stort sett varje chans som bjöds. Detta varvat med ständig rörelse och en hel del fina uppspel och inspel från kanterna gjorde att målen rasade in.

LIF fick en omgång vi förtjänade om man ser till vårt spel och hur lite vi tränat som lag och jämfört med BB 2001.
Stor eloge till dom som är med och spelar och det blir alltid en dipp när vi inte har mer än äran att spela för.

Sista matchen för året. Nästa söndag (190922) se till att komma och titta även om du inte är med och spelar.